Wizz Air uvodi liniju od Niša do Beča: pakujte kofere!

Jedna vest je nedavno obradovala mnoge ljubitelje putovanja, a naročito ljubitelje austrijske prestonice: zahvaljujući Wizz Air-u, jednoj od najvećih niskotarifnih kompanija u srednjoj i istočnoj Evropi, ove godine će putnicima biti omogućen i povoljan let i avio karte iz Niša za Beč, sa početkom od 15. novembra.

Beč, na lepom plavom Dunavu, predstavlja još jednu zlatnu evropsku prestonicu i jednu od omiljenih destinacija ljubitelja evropske baštine, umetnosti, bogato dekorisanih palata i parkova, istorije i prefinjenosti. To je grad koji prosto osvaja svojom raskoši. Takođe, Beč je jedna od najpopularnijih destinacija među Srbima, kako zbog turističkih tako i zbog poslovnih razloga.

Da li ste znali da godišnje više od pet stotina Srba dobije austrijsko državljanstvo?

Prema godišnjem statističkom izveštaju grada Beča iz 2017. godine, Srbi su drugi po brojnosti u austrijskom glavnom gradu, odmah iza samih Austrijanaca. Zato, pored turističke radoznalosti, poseta našim članovima porodice ili prijateljima je vrlo čest razlog zbog kojeg imamo potrebu da kupimo kartu do Beča. Zahvaljujući Wizz Air-u, od novembra ove godine, imaćemo mogućnost i da ta karta bude vrlo povoljna avionska karta.

Uvođenje ove linije, sa niškog aerodroma Konstantin Veliki do Beča, predstavlja odgovor mađarske low-cost avio kompanije na pojačanu tražnju i želju kupaca za novim povoljnostima putovanja. Tako, Wizz Air ne prestaje da širi svoju mrežu linija iz Srbije, a uspostavljanjem ove linije, Wizz Air će ostvariti direktnu vezu dva srpska aerodroma sa dvadeset gradova u osam evropskih zemalja.

Trenutno, iz Beograda Wizz Air ima uspostavljene linije do Londona (Luton), Malmea, Geteborga (aerodrom City), Stokholma (Skavsta), Minhena (Memingen), Dortmunda, Brisela, Ajndhovena i Rima. Linija Niš-Beč, biće šesta uvedena linija sa aerdoroma Konstantin Veliki, pored onih ka Ajndhovenu, Bazelu, Dortmundu, Malmeu i Memingenu.

Cena Wizz Air karte Niš-Beč

Kako se najavljuje, nova Wizz Air linija, Niš-Beč, imaće tri leta nedeljno:  utorkom, četvrtkom i subotom, od 15:55h, a let će trajati nepunih sat i po vremena.

Cena karte zavisi od mnogih faktora, a prevashodno od paketa, odnosno od pogodnosti koje odaberete.

Ukoliko odaberete Basic paket, karta do Beča u jednom pravcu koštaće vas 2.399 dinara, a ukoliko ste član tzv. Wizz Discount kluba, onda je ta cena 1.199. dinara. U Wizz Air Basic paket uračunato je putovanje sa ručnim prtljagom ne većim od 55x40x35cm, kao i čekiranje putem interneta.

Karta u jednom pravcu iz Niša za Beč u okviru Wizz Go paketa, koštaće 7.279 dinara, osim ukoliko ste član pomenutog Wizz Discount kluba, u kojem slučaju će cena karte za vas iznositi 5.599 dinara. Wizz Go putni paket vam i dalje nudi mogućnost da uštedite, s tim što vam, za razliku od Basic paketa, nudi i više pogodnosti.

Ovaj paket vam omogućava da odaberete sedište (ne uključujući sedišta sa dodatnim prostorom za noge), da ponesete veliku kabinsku torbu, kao i čekiranu torbu do 23kg, a možete se i čekirati putem interneta. Wizz go paket obuhvata verovatno najpopularnije usluge.

Ako se odlučite za Wizz Plus paket, cena jednosmerne karte iz Niša do Beča iznosiće 9.539 dinara, odnosno 7.919 dinara za članove Wizz Discount kluba. Cena karte u okviru ovog paketa obuhvata najveće pogodnosti koje Wizz Air nudi: mogućnost da birate i tzv. premijum sedišta, sa dodatnim prostorom za noge, da ponesete kabinsku i čekiranu torbu do 23kg, kao i mali lični prtljag.

Takođe, uz ovaj paket ostvarujete i pravo na Wizz Flex opciju, odnosno opciju refundiranja na Wizz račun. Wizz Plus paket vam omogućava i prioritetno ukrcavanje, kao i čekiranje putem interneta.

U pomenute cene karata uračunate su sve takse i obavezne doplate. O parkingu u Nišu smo pisali ovde.

Zbog čega je povoljna cena karte od Niša do Beča u Wizz Air-u?

Kao što je slučaj i sa većinom drugim low-cost avio prevoznika, Wizz Air nudi jeftin avionski prevoz na uštrb raznih pogodnosti, a pre svega velikog prtljaga.

Dakle, što manji prtljag nosite, cena karte je povoljnija. Kada je reč o putovanju do Beča, ručni prtljag, odnosno kabinska torba koju možete poneti sa sobom bez doplaćivanja, ne sme imati veće dimenzije od 50x40x35cm. Ukoliko ne možete da izbegnete veći prtljag, onda ga morate doplatiti, a o tome više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu Wizz Air-a.

Takođe, ono što utiče na povoljnost putovanja Wizz Air-om jeste i to što u avionima mađarskog low-cost prevoznika nema podele na klase letenja, već postoji jedna jedina klasa. Ipak, s obzirom na to da se putnici niskotarifnih avio kompanija često žale na nedostatak udobnosti, Wizz Air je uveo i mogućnost kupovine dodatne udobnosti, odnosno opciju Priority boarding, što znači da možete doplatiti dodatni prostor za noge, kao i izbor sedišta u prvim redovima. Ova opcija se naplaćuje 4 evra po osobi.

Kako bi povećao prodaju svojih letova, Wizz Air je ponudio i pametnu opciju Wizz Air privilege pass. Ovde je reč o kartici koja vam omogućava neograničen broj letova u periodu od godinu dana, sa jednim predatim prtljagom gratis. Sa ovom kartiom ostvarujete i pomenutu mogućnost Priority boarding na svim letovima.

Cena ove kartice iznosi 130 evra, ali kada je jednom kupite, ona važi narednih godinu dana, što se može ispostaviti kao zaista povoljno, naročito ukoliko često putujete tokom godine.

Wizz Air-ovi sjuarti i stjuardese vas neće služiti besplatnim pićima i obrocima, kao što može biti slučaj u tradicionalnim avio kompanijama. Međutim, u samim Wizz Air avionima se nalazi Wizz kafe, u kojem možete kupiti razne napitke, sendviče, grickalice, alkoholna i bezalkoholna pića.

Osim ovog kafea, u avionu ćete pronaći i Wizz boutique sa širokim asortimanom suvenira, poklona i dodatne opreme za putovanje.

Dakle, ostaje samo da spakujete kofere za Beč, a za sve ostalo, pobrinuće se Wizz Air.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *