Letovanje na Zanzibaru – sve češći izbor domaćih turista

Zanzibar je predivna destinacija, koja odiše mirom, spokojem, odmorom, ali i avanturom i novim horizontima i saznanjima. Letovanje na Zanzibaru postalo je sve zanimljivije i primamljivije domaćim turistima. Pročitajte šta možete videti na Zanzibaru, i kako najbolje uživati na ovom prelepom ostrvu.

Iako Nišlije poslednjih godina najčešće putuju u Grčku na more, jer se nalaze blizu granice sa Makedonijom, a grčka ostrva su veoma lepa i čista. Ipak, kada je u pitanju putovanje na Zanzibar 2018. godina može da bude ona kada ćete upoznati ovo savršenstvo na zemlji, a evo i zbog čega bi to trebalo da se dogodi!

Tropski talas može biti kulturološki šok

Kada dođete na tlo Zanzibara, zapljusnuće vas tropski talas, ali i kulturološki šok, jer je sve potpuno drugačije kod nas. Ukoliko ne putujete često na daleke destinacije, pripremite se na velike razlike u shvatanjima u odnosu na Evropu.

Ipak, to ne treba da vas brine, jer su lokalci veoma gostoprimljivi, a sporazumevanje na engleskom uglavnom ide bez problema.

Razlog što je ova destinacija postala veoma popularna među turistima je to što ima mnogo da ponudi. Ovde možete naći plaže iz snova, koje će vašem telu i umu doneti potpunu ravnotežu. Ipak, to nije sve.

Ovo je mesto sa bogatom istorijom, tradicijom i kulturom sa kojom ćete sigurno želeti da se upoznate, a 10 dana vam neće biti ni blizu dovoljno da saznate sve što ste želeli.

Zanzibar je prepun avanturističkog duha, što ga čini pravim mestom za ispitivanje svojih granica, mogućnosti i adrenalina.

Glavni grad Zanzibara je nezaobilazan

Stone Town je glavni grad Zanzibara, a mnoge agencije boravak na ovom ostrvu dele na tri dela. Prvi deo boravka obično se provodi baš u ovom gradu, srcu Zanzibara, gde su ulice u svakom trenutku žive i pune.

Iako ste mnogo puta do sada pili letnje koktele, kada to budete učinili u ovom okruženju, to će biti potpuno drugi doživljaj. Kokteli, mirisi lokalne kuhinje i ludi letnji ples su u ovom gradu nezaborvni. Opustite se, dajte sebi oduška, zanjišite kukovima i uživajte u lepoti.

Ukoliko budete druželjubivi, Zanzibarci će vas odmah zavoleti, jer oni cene temperamentni duh i spremnost na isprobavanje novih stvari.

Stone Town je prepun znamenitosti, njegova kulturna baština je veoma značajna, građevine su fascinantne, a šoping na pijacama nezaboravan. Spremite se da cenkate, jer Zanzibarci to obožavaju.

Zanzibar plaža

Zanzibar je fenomenalan za aktivan odmor

Zanzibar je mesto na kom možete izvoditi kakve god akrobacije na vodi poželite, poput skijanja na vodi, kajtsurfinga, jedrenja na dasci, kajakinga, ali i nešto drugačijih plovnih aranžmana, poput plovidbe čamcem zvanim garaua ili pecanja u dubokom moru. Složićete se da su ovo nezaboravna iskustva, koje predivni ambijent ovog ostrva čini još spektakularnijim.

Ovde možete ponovo uspostaviti konekciju sa prirodom, koja je zahvaljujući industrijalizaciji skoro potpuno nestala. Dodir čoveka sa prirodom ga okrepljuje i puni energijom. Ronite sa hobotnicama, ražama, kornjačama, prođite pored olupina brodova koje stoje tu dugi niz godina, i nose tešku istoriju.

Uživajte u druženju sa delfinima, ali čuvajte se ajkula, gledajte ih sa sigurnog mesta i dovoljnog rastojanja. Posle dana punog aktivnosti, lokalna kuhinja će vam povratiti energiju, a vaši receptori će uživati u fantastičnim ukusima koji vam se nude.

Safari je obavezan

Ponesite svoje fotoaparate i ne zaboravite da non stop fotografišete, kako biste imali divne uspomene. Ovde ćete se licem u lice sresti sa divljim životinjama koje ste do sad imali prilike da vidite u Zoo vrtovima, u njihovom neprirodnom okruženju.

Uživajte u društvu antilopa, gazela, lavova, slonova, zebri, nosoroga. O vašoj bezbednosti će voditi računa i vodiči i organizatori izleta, ali potrebno je i da sami brinete o sebi, jer su ovo, ipak, divlje životinje, koje ljudi nisu pripitomili.

Ukoliko pre putovanja želite da saznate sve o Zanzibaru i drugim zanimljivim destinacijama, posetite turističke sajtove, koji su se veoma potrudili oko dizajna i svog sadržaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *