Atrakcije u okolini Niša koje mogu biti sjajan izbor za izlete firmi

Saznajte koja su atraktivna mesta u okolini Niša idealna za vaš sledeći izlet sa firmom!

Ako želite da organizujete savršeni team building Srbija obiluje interesantnim mestima, oazama prirode i lepote netaknute ljudskom rukom – prestonica nije centar sveta, i dalje od Beograda nalaze se fantastična mesta za izlete.

Za timbilding u okolini Niša, predlažemo ova mesta.

#1 Đavolja varoš

Đavolja varoš je jedinstveni lokalitet u Srbiji, smešten na obroncima planine Radan. Do ovog mesta stiže se dvosatnom vožnjom od Niša, ali krajnja destinacija i veličanstven prizor se potpuno isplate!

Do prirodnih spomenika stiže se blagim usponom kroz egzotičnu, gustu šumu sa stazom kojom se pešači, i do odredišta vam treba oko pola sata. Zemljište u šumi je jedinstvene, crvenkaste nijanse – ovo mesto je bogato gvođžem, aluminijumom, niklom, bakrom, kalijumom i sumporom, koji boje potočiće koji ovde izviru i teku u neverovatne nijanse.

Dok se budete peli, razgledajte prirodu koju su prirodni procesi učinili izuzetno živopisnom, berite šumske jagode, a na vrhu vas čeka sama Đavolja varoš – grupacije zemljanih stubova sa masivnim stenama na vrhu koje erozija i akumulacija oblikuju decenijama!

Ovo je jedno od Sedam srpskih čuda prirode, koje jednom morate posetiti.

#2 Suva planina

Jedna od najlepših srpskih planina, još uvek neiskvarena aktivnim i invazivnim turizmom, nalazi se veoma blizu Niša – na svega 17 kilometara, i zato je idealno mesto za izlet koje će voleti svi ljubitelji prirode i planinarenja.

Suva planina je veoma atraktivna za planinarenje i pešačenje, sa nekoliko vrhova sa spektakularnim pogledom:

  • najviši vrh je Trem, na 1.810 metara nadmorske visine;
  • Sokolov kamen (1.525 mnv);
  • Pasarelo (1.523 mnv);
  • Mosor (985 mnv).

Ovde se redovno organizuju planinarske ture, a najveća atrakcija je „Zimski uspon na Trem”, koja 21. februara svake godine okuplja mnoštvo entuzijasta iz regiona i sveta. Možete ih organizovati preko neke od lokalnih turističkih agencija ili sami angažovati vodiča.

#3 Niška i Prolom banja

Ovo je mesto gde se banjao i Car Konstantin, pa mislimo da ćete se i vi u Niškoj banji osećati carski!

Niška banja je od Suve planine udaljena samo 3 kilometra, a od samog Niša – 9 kilometara. Ova oaza mira i zdravlja je idealna za opuštanje i odmor od posla i napornog životnog tempa; pored velikih kapaciteta lečilišta, ima welness & spa centar i mnoštvo mogućnosti za rekreaciju na sportskim terenima – za tenis, paraglajding start teren, terene za košarku, rukomet i mali fudbal.

Mineralni izvori Niške banje su lekoviti, sa temperaturom od 38 stepeni – ima ih pet:

  • Glavno vrelo;
  • Suva banja:
  • Školska česma;
  • Banjica;
  • Pasjača.

Tu su i blagotvorni gasovi i zdravo mineralno blato.

Prolom banja je bliže Kuršumliji i Đavoljoj varoši nego Nišu, od koga je udaljena 85 kilometara. Ovdašnja leta su sveža i prijatna, kontinentalna; pošumljene planine drže je u hladu, a njeni termomineralni, lekoviti izvori mešaju se sa blatom za lečenje raznih tegoba.

#4 Cerjanska pećina

Pored predloga za banjski turizam i ležernih aktivnosti, u okolini Niša treba izdvojiti vreme i za Cerjansku pećinu – u ovim krajevima poznatiju kao Provaliju.

Nalazi se na 15 kilometara od Niša, na mestu gde ponire Provalijska reka i procenjuje se da je stara više od 2 miliona godina.

Iznutra je fantastično dekorisana pećinskim ukrasima: pored stalaktita i stalagmita, tu su talasaste draperije, pećinski korali i kristalni cvetovi; pećinske ruže su posebno prelepi ukrasi koji se formiraju prkoseći zakonima fizike.

#5 Krajkovačko jezero

Krajkovačko jezero nalazi se na 27 kilometara od Niša i dostupno je asfaltnim putem, pa do njega možete doći i kolima.

Ovo je omiljeno letnje izletište i mesto za kampovanje Nišlija i okolnih stanovnika, gde se možete sunčati i kupati u čistoj vodi, pokraj hlada obližnjih hrastovih šuma. U okolini nema nikakvih izvora zagađenja i turistički je neuređeno, pa je tako lepo i čisto da mnogima more i ne nedostaje toliko.

Sedite u kola ili iznajmite kombi, i istražite okolinu jednog naših najlepših gradova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *