Savršene destinacije u Grčkoj za auto kampere

Kampovanje u Grčkoj je uzbudljivo, povoljno i prelepo – a evo i vrhunskih destinacija za vaše naredno kampovanje s pogledom na more!

Cela grčka obala ima skrivena mesta gde možete podići šator i spavati na plaži, dok vam društvo prave Mesec i blistave zvezde u nezagađenom kraju. Ovo su samo neke od tih destinacija, dobro uređene i spremne za vas – uverite se i sami u njihovu lepotu!

Kopneno kampovanje – na točkovima do odredišta!

Spakujte sve što vam treba za kampovanje i put do Grčke – ove destinacije čekaju da se parkirate i uživate u moru!

Sikia (Volos)

Zaliv, plaže i planine – dramatičan i spektakularan pejzaž ovog mesta na „drugom prstu” obara s nogu!

Sikia je mesto kraj zaliva Pagasitikos, u zelenilu ispod planina na Pelionu – smešteno između dva mala, živopisna sela.

Tu su sportski tereni, mogućnosti za ronjenje u kamenitom zalivu, prodavnica i taverna. Ovde je zabavno i za odrasle i za decu, a za kampere je tu sve što je neophodno!

kombi-more

Lichnos (Parga)

Parga je mesto na zapadnoj obali Grčke poznato po divnoj prirodi. Mesto za rajski letnji kamp – odmor ima više od dva hektara, a nalazi se na obali sa sitnim, belim peskom. Sam grad ima nekoliko interesantnih zamkova koje možete obići, a u blizini se nalaze i brojne atrakcije:

  • reka Aheront;
  • Dodoni, svetilište i amfiteatar – a prave i vrhunski sir!
  • hram Nekromanteion;
  • ruševine drevnog grada Nikopolisa.

Thalatta Kalamitsi (Halkidiki)

Uzbudljiva kamp destinacija gde je dobar provod zagarantovan; ovde se nakon dugog puta možete opustiti i uživati na plaži, ili se baviti nekom od mnogih aktivnosti koje su u ponudi:

  • sportovi na vodi, jedriličarenje, džet – ski, ronjenje, vožnja kanua;
  • vožnja bicikle;
  • šetačke ture kroz borove šume kraj mora;
  • vodena zumba, joga, plesovi i pilates.

Kamp je podeljen u nekoliko zona, a možete se smestiti u bungalovima ili u sopstvenoj režiji. Ovde se uzgaja organsko voće i povrće, tako da ćete uživati i u najkvalitetnijim namirnicama.

Kampovanje na ostrvima

Ukoliko ste obišli sve kopnene atrakcije i želite nešto novo, ili ste se ovog puta odlučili da odete malo dalje – tu su fantastična grčka ostrva. Priroda manje narušena turizmom i morska egzotika glavni je razlog za kampovanje na ostrvima u Grčkoj, a ova privlače posebnu pažnju.

Simos (Elafonisos)

Elafonisos je peloponesko ostrvce, odmah kod „trećeg prsta” – tu se nalazi kamp Simos, idealno mesto za one željne opuštenog morskog odmora u prirodi, miru i spokoju. Ovde se nalaze prelepe, izuzetno čiste plaže na kojima se možete sunčati i kupati, a u samom Simos kampu na raspolaganju je sve neophodno kamperima: prodavnica, bar, restoran, dobra WiFi konekcija, a za vožnju po ostrvu tu je i servis za iznajmljivanje bicikala.

Živopisno seoce Elafonisos nalazi se na samo 4 kilometara od kampa.

Surf Club Keros (Lemnos)

Na ostrvu Lemnos, koje se nalazi bliže turskoj obali Egejskog mora, nalazi se Keros kamp.

Ovo je jedno od udaljenijih grčkih ostrva, ali se isplati jednom otići na njega ako ste ljubitelji surfovanja. Nema navale turista, a luksuzni kamp je rajsko mesto kraj plaže: možete iznajmiti opremu, ili poneti svoju.

Ovde je program bogat, tako da se sigurno nećete dosađivati – možda baš na letovanju pronađete novi hobi!

Tartaruga (Zakintos)

Tartaruga kamp smešten je na južnom kraju Laganas zaliva; mesto za uživanje u zaštićenoj prirodi, sa mirnim plažama čiji se obluci bele u predivnoj harmoniji sa tirkiznim vodama. Uživaćete u hladu maslinjaka i izvrsnim specijalitetima grčke kuhinje u obližnjoj taverni.

Sa ostrvske terase moguće je posmatrati plivanje legendarnih careta kornjačica, a do obližnjeg ostrvca Maratonisi dolazi se veoma brzo, brodićima – udaljeno je samo 2.5 kilometara!

Kampovanje je poseban doživljaj letovanja, naročito ako je na samoj obali mora, a dobro poznata Grčka idealno je mesto za to!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *