Jeftine avio karte iz Niša – prednosti letenja low costom

 

Jeftini letovi iz Niša, već nekoliko godina predstavljaju sve veću atrakciju ovog grada. Sa niškog aerodroma Konstantin Veliki moguće je stići do mnogih evropskih gradova korišćenjem usluga low cost avio-kompanija po izuzetno niskim cenama, koje se mogu kretati i od čak 8,5 evra.

Ono što niški aerodrom čini veoma posećenim je činjenica da povoljni low cost letovi iz Niša mogu da se nađu po ceni nekoliko puta manjoj od standardne cene. Glavna prednost letenja low costom svakako je cena jeftine avio karte iz Niša, o čemu svedoči sve veći promet putnika koji se rado odlučuju za letenje low costom iz ovog grada sa juga Srbije.

Low cost kompanije su mnogima promenile percepciju putovanja i omogućile su sve većem broju ljudi da uz jeftine avio karte iz Niša proputuju veliki deo Evrope. Niški aerodrom predstavlja vezu sa svetom, a sa njega poleću i sleću avioni svetskih low cost kompanija Ryanair i Wizz air.

U daljem tekstu ćete imati priliku da pročitate koje su to prednosti letenja low costom, kao i kako obezbediti jeftine avio karte iz Niša.

Šta su zapravo low cost avio-kompanije?

Niskotarifna avionska kompanija ili low cost kompanija je posebna vrsta avio-kompanije čiji su troškovi poslovanja izuzetno niski. U skladu sa tim, i cene usluga low cost kompanija su veoma povoljne i pristupačne velikom broju putnika.

Low cost kompanije su dobre za turizam. One posluju i lete sa aerodroma na kojima su niske takse i na najprofitabilnijim linijama. Takođe, kada su u pitanju low cost kompanije, bitno je napomenuti da one u svojim flotama imaju samo avione jednog tipa. Broj zaposlenih na ovim letovima je minimalan, ali u propisanim granicama bezbednosti.

Low cost letovi iz Niša ne podrazumevaju besplatna jela i pića, kao ni besplatne novine, filmove, papirne karte, te su to neke od stvari na kojima ove kompanije štede kako bi svojim putnicima obezbedile veoma jeftine avio karte iz Niša. Uglavnom se i hrana i piće mogu kupiti u avionu, ali neretko to i nije potrebno jer svi letovi iz Niša ka evoropskim gradovima nisu suviše dugi.

Jeftini letovi iz Niša – cena kao glavna prednost low cost kompanija

Kada je u pitanju letenje low costom, prednost broj jedan je svakako cena avio karte. Naime, aerodrom u Nišu je poznat po letovima low cost kompanija, pa su jeftine avio karte koje letovi iz Niša podrazumevaju veoma pristupačne velikom broju putnika i pružaju im veću mogućnost putovanja.

Skoro svi letovi iz Niša podrazumevaju jeftine avio karte čija cena uglavnom varira oko 20 evra, u zavisnosti od destinacije i perioda putovanja. Na cenu avio karte iz Niša utiče i period kupovine avio karte, pa se savetuje da se redovno prate i proveravaju platforme koje se bave prodajom karata koje podrazumevaju low cost avionski letovi iz Niša.

Avio letovi iz Niša – online prodaja low cost avio karte iz Niša

Danas, kada sve postaje digitalizovano, low cost kompanije su iskoristile da svoje usluge plasiraju ljudima upravo putem interneta i na taj način uštede. Jedna od velikih prednosti letenja low costom je činjenica da jeftine avio karte iz Niša mogu da se rezervišu i kupe iz udobnosti svoje fotelje.

To umnogome olakšava ceo proces kupovine i veoma štedi vreme svakom potencijalnom kupcu, a ponajviše strancima. Sama cena avio karte iz Niša je u tom slučaju dosta niža u poređenju sa standardnim cenama, jer online prodajom karata, low cost kompanije nemaju troškove zakupa predstavništva i osoblja, koje svi putnici plaćaju kupovinom svoje karte za regularni let.

Low cost avio letovi iz Niša – sedišta nisu numerisana

Na mnogim low cost letovima sedišta u avionu nisu numerisana, već se putnici dele u grupe i po grupama ulaze u avion, te je slična praksa i na niškom aerodromu koji je pretežno namenjen za letove low cost kompanija, pa se mogu naći vrlo povojni Ryanair letovi iz Niša i Wizz air letovi iz Niša.

Nenumerisana sedišta iako na prvi pogled deluju kao mana letenja low costom, zapravo su prednost, jer ne postoje velike gužve prilikom ukrcavanja u avion. Svaki putnik zna kada treba da uđe u avion i sa kojom grupom. Naravno, postoji mogućnost priority boardinga, gde uz minimalnu doplatu ili uz naplatu prtljaga imate mogućnost ulaska u avion u prvoj grupi.

Sve jeftine avio karte iz Niša podrazumevaju limitiran prtljag

Najvažnija razlika letenja low costom u odnosu na regularne letove jeste u vezi sa prtljagom i njegovim limitom. Neko bi pomislio da je ovo veliki nedostatak letenja low costom, međutim postoji mogućnost doplate za prtljag. Ono što je zasigurno je da i kada doplatite za svoje putne torbe, ukupan iznos za low cost avio karte iz Niša će svakako biti niži od regularne cene karte.

Iako organičavajući faktor letenja low costom, ovo može biti i prednost. Limitirani prtljag navodi putnike da spakuju zaista najpotrebnije za put, bez dodatnog pretrpavanja stvari. Takođe, manji koferi i putne torbe olakšavaju sam put ukoliko presedate u nekom gradu na naredni let, pa ste prinuđeni da neko vreme provedete na aerodromu čekajući nastavak puta.

Prilikom organizacije putovanja postoje najlepši turistički sajtovi koje morate posetiti, jer će vam zasigurno olakšati sam proces odlučivanja gde putovati i kada. Putovanja predstavljaju mnogo više od pukog turizma, jer putujući istražujemo i upoznajemo nove predele i ljude, ali i sebe.

Put koji vodi od tačke A do tačke B je samo ram za sve ono što vas između toga čeka, ali je nesumnjivo da je i on deo opšteg utiska i iskustva, pa je poželjno uživati u njemu. Iskoristite povoljnosti koje low cost letovi iz Niša nude, spakujte kofer, uzmite pasoš i prepustite se čarima koje svako putovanje nosi sa sobom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *