Evo o kojim destinacijama da razmišljate za 2019. godinu

Doček Nove godine, odmor tokom vikenda ili egzotično letovanje neke su od prilika koje treba iskoristiti za putovanje i uživanje sa svojim najbližima u 2019. godini.  Ukoliko želite da više putujete u narednoj godini, ali ne možete da odlučite koju destinaciju da posetite, pročitajte naredni tekst.

 

Idealno putovanje za one koji žele da zimu provedu u toplim krajevima je krstarenje do Karipskog mora. Kada je u pitanju krstarenje 2019 godine obavezno treba posetiti Kubu ili Jamajku, a doček Nove godine ili vikend putovanje možete provesti u Beču, Budimpešti ili u Milanu po veoma pristupačnim cenama.

Plešite salsu i uživajte u rumu na Kubi

Ova zemlja je osim po, cigarama i oldtajmerima, poznata i po zanimljivoj istoriji, kulturi i kuhinji. Prilikom posete Kubi, posetite poznatu Kuću muzike u Trindadu i uživajte u salsi i prošetajte pastelno obojenim ulicama Havane. Naravno, obavezno probajte kubanski med, rum i kafu.

 

Tokom ovog putovanja, saznaćete mnogo zanimljivih podataka o Če Gevarinoj ulozi u čuvenoj revoluciji, ali ćete i sigurno uživati u dugim, sunčanim danima koji na Kubi traju i tokom zimskih meseci. Zato, ukoliko želite da zimu provedete na nekoj egzotičnoj i sunčanoj destinaciji, Kuba je pravi izbor za Vas.

 

Uživajte na predivnim plažama Jamajke

Rodno mesto Boba Marlija poznato je po predivnim plažama i rastafarijanskom načinu života. Ovo ostrvo u Karipskom moru treba da posetite, ukoliko želite da se u potpunosti opustite i zaboravite na sve obaveze i probleme. Nakon dugog uživanja na plažama sa kojih se prostire pogled na tirkizno more, obavezno treba probati rum koktel u nekom od barova.

 

Takođe, probajte neki od lokalnih specijaliteta jamajčanske kuhinje, a ukoliko se dopadnete kuvaru, možda će Vam i otkriti svoj recept, pa jelo možete pripremiti i kod kuće svojim prijateljima. Jamajka je idealno ostrvo za one koji žele da uživaju, ali i da zimu provedu obilazeći najlepše plaže na Karibima.

Doček Nove godine u Beču

Ukoliko želite da provedete Novu godinu u magičnoj atmosferi, austrijska prestonica je pravi izbor za Vas. Naime, kada je u pitanju proslava Nove godine, Beč nudi žurke i organizaciju dočeka različitih vrsta, tako da gotovo svako može da pronađe slavlje po svom ukusu.

 

Za novogodišnje veče možete uživati u tradicionalnom koncertu Bečke filharmonije ili plesati uz muziku na ulicama širom Beča, kao i u velikim žurkama koje organizuju eksluzivni bečki klubovi.

 

Ukoliko ipak želite da posetite Beč tokom vikenda, sigurno je da ćete isto tako uživati obilazeći palate Šenbrun, Belveder, Hofburg, ali šetajući glavnom ulicom u kojoj se nalazi katedrala Svetog Stefana. Ako putujete avionom, obavezno proverite kada je slobodna nova

avionska linija od Niša do Beča, koja nudi veoma povoljne cene avionskih karata.

Tokom vikenda krstarite Dunavom uz pogled na Budimpeštu

Glavni grad Mađarske idealan je za vikend putovanje, s obzirom na to da je veoma blizu Srbije, pa do njega nije čak ni potrebno putovati avionom. U ovom gradu na Dunavu treba prošetati nekim od čak 16 mostova, posetiti Mađarski parlament, koji izrađen u gotičkom stilu, Budimski dvorac, kao i Ribarski bastion sa kog se pruža pogled na čitavu Budimpeštu.

 

Ukoliko putujete sa decom, obavezno obiđite Tropikarijum  u kom se nalazi preko stotinu vrsta životinja, među kojima su i tropske vrste riba i ajkula. U pogledu na Budimpeštu možete uživati i sa reke dok krstarite Dunavom. Zato, ukoliko želite da tokom 2019. godine napravite predah tokom vikenda, Budimpešta je idealan izbora za Vas.

Milano

Drugi po veličini grad u Italiji predstavlja modni i privredni centar ove zemlje. Ipak, Milano je poznat i kao grad u kome se nalaze mnogobrojna kulturna bogatstva Italije, kao što su Milanska katedrala, muzej Leonarda da Vinčija, Milanska skala, kao i crkva Santa Marija dela Gracije u kojoj se nalazi čuvena Da Vinčijeva freska Tajna večera.

 

Na svega 50 kilometara od Milana, nalazi se jezero Komo, pa tako jedan dan tokom Vašeg putovanja možete iskoritisti da napravite izlet do ovog mesta. Pre nego što rezervišete Vaše putovanje, ukoliko želite da putujete avionom, obavezno proverite kada se organizuje let do Milana sa niškog aerodroma, jer brojne low cost kompanije nude veoma povoljne cene avio karata do ovog grada.

 

U zavisnosti od toga da li želite da uživate na plažama ili da se šetate velepnim ulicama nekog evropskog grada, izaberite neku od navednih destinacija i uživajte tokom 2019. godine. Takođe, ukoliko putujete avionom do neke od navednih destinacija, pročitajte savete koji Vam mogu koristiti prilikom putovanja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *