Novogodišnja putovanja koja Nišlije najradije biraju

Čim se zakorači u drugu polovinu godine i prođu letnji odmori, na red dolazi planiranje novogodišnjih putovanja. Iako se mnogi opredeljuju da doček provedu u svom gradu i u udobnosti svog doma, ima i onih koji preferiraju provod u određenim evropskim gradovima.

Uprkos tome što su kućne žurke, gradski klubovi i restorani, kao i trgovi u centru gradova širom države sigurna opcija za doček, Nišlije radije biraju da u Novu godinu uđu u nekom evropskom gradu iz okoline. U daljem tekstu pročitajte koje destinacije Nišlije najradije biraju za doček Nove godine.

Milano – posebna nota novogodišnje večeri

Bilo da je u pitanju Rim, Venecija ili Milano, Nova godina za ljubitelje Italije je omiljeni deo godine, vreme kada se prepuste čarima italijanskih gradova. Grad Milano je destinacija koja iz godine u godinu beleži porast turista iz Niša, o čemu svedoče brojne turističke agencije.

Milano je jedan od najlepših i najbogatijih italijanskih gradova u kojem noćni život tokom novogodišnjih praznika dobija posebnu notu. Nije mnogo udaljen od granice, pa je zbog svoje blizine pravi izbor za sve Nišlije koji žele da Novu godinu dočekaju u Italiji.

Pored nezaboravne zabave na glavnom trgu, turiste mame i kulturno-istorijske znamenitosti ove neodoljive prestonice mode, pa je to ujedno još jedan od razloga zašto su Nišlije česti posetioci milanskih ulica u novogodišnjoj noći.

Beč – romantičan doček za parove

Nekadašnja prestonica Evrope, poslednijh nekoliko godina je postala pravi vrtlog zabave i koncerata koji svojom muzikom uveličavaju novogodišnju noć. Prestonica Austrije Beč za Novu godinu je magičan – obojen svetlima, mirisima badema i mocart kugli, te ne čudi što se svi zaljubljeni parovi iz Niša sve češće opredeljuju da svoje novogodišnje putovanje provedu baš tamo.

Austrija je poznata po srpskim turistima, a veliki procenat njih čine upravo Nišlije. Kako nije mnogo udaljen od Srbije, Beč je za vreme novogodišnjih praznika jedna od omiljenih destinacija svih Srba koji su željni provoda za Novu godinu na visokom nivou.

Ukoliko nemaju organizovan provod, svi turisti, uključujući i Nišlije, doček uglavnom provode na trgu, okruženi muzikom i dobrom energijom. Ono što Nišlije privlači da svoje novogodišnje putovanje provedu u austrijskoj prestonici je mogućnost direktnog leta avionomWizz Air linijom od Niša do Beča.

Atina – doček Nove godine u toplijim krajevima

Iako se mnogi Beograđani opredeljuju za deo Evrope koji je nešto severniji od glavnog grada, Nišlije ipak idu južnije, pa rado posećuju Atinu za vreme novogodišnjih praznika. Atina je grčki grad u kojem je gotovo svaka građevina priča za sebe, pa je ovo grad koji pored odličnog provoda u novogodišnjoj noći, nudi i mnogo toga za obići i videti.

nova-godina-vatromet

Takođe, Atina je glavna destinacija za sve Nišlije koji su se tokom hladnih zimskih dana i snega, zaželeli malo sunca i toplijih krajeva. Uz mediteranski vazduh, miris maslina i zvukove muzike sirtakija, doček Nove godine dobija potpuno novo značenje.

Tokom novogodišnjih praznika, ulice su prepune ljudi, svuda su vrtoglave rasprodaje, saobraćaj je otežan i spor, ali je lud noćni provod zagarantovan, te su to neki od razloga zašto Nišlije biraju Atinu i doček Nove godine u blizini mora i plaža.

Krakov – grad mladih i celodnevne zabave

Iako su u ponudi mnogi evropski gradovi, Krakov ubedljivo prednjači u broju zainteresovanih mladih da posete ovu evropsku državu za vreme novogodišnjih praznika. Nišlije se okreću Poljskoj prvenstveno zbog cene kako aranžmana, tako i zbog toga što je Krakov vrlo jeftin grad za boravak i provod.

Kako je Krakov studentski grad pun mladeži, ne čudi što se mnogi mladi iz Niša rado odlučuju na doček baš u ovom gradu. Ovaj poljski grad je sinonim za noćni provod, jer ga krase brojni klubovi, pivnice, pabovi, kafići i barovi.

Takođe, Krakov je mladima veoma privlačan i zbog party putovanja za Novu godinu koja mnoge turističke agencije imaju u svojim ponudama, kao i zbog jeftinih avio karata iz Niša do ovog grada.

Beograd – sinonim za dobar noćni provod

Pored brojnih popularnih evropskih prestonica, Beograd je ipak bez sumnje najomiljeniji odabir mnogih Nišlija. Nije u pitanju samo blizina, već i činjenica da je Beograd širom sveta poznat kao sinonim za najbolji noćni život.

Glavni grad pruža veliki izbor posetiocima u novogodišnjoj noći, pa doček Nove godine u restoranima Beograda, beogradskim klubovima, kafićima, barovima, pabovima, na ulicama i trgovima u prestonici obećava noć za pamćenje.

Pored toga, nema boljeg provoda od provoda u svojoj državi, pa ne čudi što se mnoge Nišlije vrlo rado odlučuju da u Novu godinu zakorače provodom u Beogradu. Takođe, prestonica nudi provod uz muziku poznatih izvođača i zabavu u društvu svog naroda.

Novogodišnja putovanja odišu prelepim osećanjima i sećanjima koja nas vode kroz dnevne obaveze sve do novog odmora i do novih uspomena. Evropski gradovi nude pregršt mogućnosti za nezaboravan provod u novogodišnjoj noći, pa ne čudi što Nišlije toliko vole da u Novu godinu uđu upravo iz nekog od navedenih gradova Evrope.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *