Najlepši turistički sajtovi koje morate posetiti

Od izuzetne je važnosti da sajtovi posvećeni turizmu imaju dobar dizajn. Lep izgled turističkog sajta, njegova preglednost i profesionalno odrađene slike mogu zainteresovati nekog da se odluči da datu destinaciju poseti.

Naravno, uvek je važno je da sajt ima kvalitetan sadržaj. Ipak, ono što u prvim sekundama odlučuje da li će se neko na sajtu zadržati jeste njegov izgled. U tom smislu možemo reći da je dobar dizajn sajta (kako grafički, tako i informacioni) zlata vredan.

Turističke sajtove prave turističke organizacije, agencije i turoperateri, hoteli, regije… Pored toga, mnogi imaju privatne blogove sa svojim putopisima. Postoje različite perspektive kojima se može prići dok se ne završi izrada ovakvih sajtova, kaže Milan Todorović, ispred firme za izradu sajtova čije cene možete pogledati ovde.

Biramo pet najboljih sajtova, ali konkurencija je velika i lista se može proširivati u nedogled. Neki od odabranih sajtova su dobili nagradu za dizajn, dok su drugi pohvaljeni.

Visit Humboldt

Humboldt je jedna od oblasti države Kalifornije. Ona je, zapravo, jedan ogroman i odlično očuvan prirodni rezervat. Karakteristično za ovu regiju jesu prelepe šume sekvoje, čista jezera i obala Pacifika.

Sve prirodne lepote ovog kraja je fantastično prikazao sajt ovog okruga. Na njemu možete birati kakav tip puta biste želeli: porodični, avanturistički ili romantični. Za svaki od njih je odrađena posebna prezentacija gde možete obeležiti mesta koja vas interesuju. Onda možete pročitati i detaljnije informacije o tim mestima. Sajt će vas uputiti ka drugim linkovima gde možete rezervisati smeštaj.

Odličan dizajn sajta Humboldt će definitivno privući vašu pažnju. Primamiće vas da listate slike i gledate snimke čak i ako ni ne nameravate da ovo mesto posetite.

Turneffe Island Resort

Ovaj sajt predstavlja prezentaciju ostrva Turnef, koji je u sastavu Balizea.

Dominantna boja sajta je tirkizno plava, kao što je i bistra voda Karipskog mora, koja je najveći adut ovog razvijenog turističkog mesta. Ako ste gledali film „Pirati sa Kariba“ znate o kakvim vodama pričamo. Turnef je samo jedan od mnogih manjih ostva koji se nalaze u ovom delu Karipskog mora. Sama početna stranica će u vama probuditi nostalgiju za letnjim mesecima, kao i želju da ovo mesto poestite.

Sajt vam predlaže glavne aktivnosti koje možete raditi na rezervatu. U ponudi su: pecanje, profesionalno ronjenje, plivanje, krstarenje brodom i obilazak zaliva, kao i uživanje u suncu i masažama.

Pored visokih ocena za dizajn, sajt ima i odličnu funkcionalnost. Naime, na samom sajtu možete rezervisati neku od ponuđenih usluga. Dakle, on nije odrađen samo kao prezentacija turističkog mesta.

Let’s travel somewhere

Let’s travel somewhere je sajt jedne devojke iz Austrije koja se bavi fotografijom. Ideja za sajt je odlično osmišljena. Naime, njena misija je da na jednom mestu okupi fotografije iz svih zemalja sveta. Odabrane fotografije treba da označe suštinu svakog mesta.

Na sajtu možete po abecednom redu birati koji vas kontinenti i države zanimaju. U nekim državama je fotografijom obeleženo više mesta.

Pored odličnih fotografija na ovom sajtu možete naći i detaljne putopise posećenih zemalja. Dizajn je jednostavno odrađen. Njegova najveća vrlina jeste osećaj za fotografiju, pored toga je i vrlo informativan.

Arctic wild

Sajt Arctic wild prikazuje prirodne lepote Aljaske. On je tipična prezentacija zelenog turizma. Dakle, zadatak sajta jeste da vas namami da se sjedinite sa prirodom ovog mesta i istražujete sve što on ima da ponudi.

Turistička ponuda sajta se bazira na planinarenju, kampovanju, splavarenju i obilasku najlepših predela. Bilo da ste obožavatelj avantura i prirodi ili ne, dizajn sajta će vam se svideti. On odličnim fotografijama, snimcima i dobrim dizajnom prikazuje najveće vrline Aljaske.

Ovaj sajt je pohvaljen i za informativnost. Na njemu biste mogli naći sve što bi vas moglo zanimati o jednom ovakvom putu. Velika vrlina svakog sajta je blog, koji može pružiti još više informacija i saveta.

Turistička organizacija Srbije

Iako nije dobila nagradu za dizajn, sajt Turističke organizacije Srbije je svakako vredan pomena. On poseduje sve što čini dobar sajt: dizajn, funkcionalnost, informativnost i kreativnost.

Ideja sajta je da na jednom mestu objedini čitavu turističku ponudu naše zemlje. Svakom mestu se posvećuju maksimalnu pažnju. Radi lakšeg snalaženja kategorije sajta su podeljene na kulturu, prirodu i destinacije. Dalje, možete birati mesta koja biste posetili i po aktivnostima. Takođe, sa sajta možete rezervisati prenoćište, što vama znatno olakšava posao.

Na prvi pogled se može videti da je dizajn ovog sajta rađen po uzoru na svetski priznate sajtove, što je za svaku pohvalu. Ako vas zanima domaći turizam, sve što vam je dovoljno jeste ovaj sajt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *