Najbolja prognoza za Niš

Dosadile su vam različite prognoze koje uporno greše u predviđanju vremena? Želite da znate koja je najbolja vremenska prognoza za Niš? Evo odgovora.

Dok su se naši stari u prognoziranju vremena oslanjali na razne znake u prirodi, mi imamo tu sreću da nam je lako dostupna vremenska prognoza na internetu. Kako se tehnologija razvijala, meteorolozi su imali mogućnost da sve preciznije prate vremenske prilike i njihove promene. Međutim, i pored svega toga, greške se događaju.

U današnje vreme kada su promene vremena sve češće i sve naglije, gotovo je nemoguće isplanirati sebi dan u Nišu ako ne znamo kakvo nas vreme očekuje. Međutim, tu je čitava plejada sajtova nude tačne vremenske prognoze.

Najbolja vremenska prognoza za Niš je na samo klik od vas. Evo nekih od najpreciznijih sajtova koje ste tražili.

1. Weather.com

Za početak, rezultat na koji ćete prvo naići ukoliko u svoj pretraživač ukucate reč „weather“, tj. vreme na engleskom.

Ovaj sajt specijalizovan je za vremensku prognozu i nudi čitav niz prognoza za određene lokacije u svetu (u koje se ubraja i Niš), poput prognoza za danas, sutra, narednih 5 dana, narednih 10 dana, te prognoza za vikend ili za naredni period iz časa u čas.

Sajt vas informiše o trenutnim vremenskim prilikama za grad koji ste izabrali i pokazuje kolika je trenutna temperatura, kakav je subjektivni osećaj, ima li vetra, koliko je brz i koji je njegov pravac, ali i koliko iznose druge varijable kao što su vlažnost, pritisak, rosište i vidljivost.

Jedinstvena odlika sajta Weather.com je i to što vas obaveštava koliki je indeks UV zračenja što naročito može biti korisno za ljude sa osetljivom kožom. Uz to, na sajtu postoji i traka sa upozorenjima koji često nose informacije o mogućim alergenima prisutnim u vazduhu, kao što je polen.

Pored ovih informacija, na sajtu vam je dostupna i radar mapa, koja vam može pružiti grafički prikaz poput onog koji vidite na televizijskoj vremenskoj prognozi.

Što se tiče prognoze, sajt nudi okvirnu prognozu za narednih 36 sati koja se fokusira na na sve navedene varijable i nudi informacije o tome kakve će vremenske prilike biti danju, a kakve noću. Štaviše, sajt nudi i informacije o suncu i mesecu, tj. vremenu izlaska i zalaska i jednog i drugog.

2. TT Group

Sledeći na ovoj listi je i sajt TT Group koji pokriva čak 15 gradova i turističkih mesta u Srbiji, među kojima je i Niš. Sajt je veoma lak za snalaženje, a prognoza je predstavljena u vidu tabela i meteograma.

Informacije koje nudi TT Group preuzete su sa raznih svetskih meteoroloških sajtova, pa su tako provereno pouzdane. Sve te informacije ovaj sajt kombinuje kako bi vam doneo najbolju vremensku prognozu za odabrani grad, u ovom slučaju Niš.

Za početak, sajt nudi informacije o trenutnim vremenskim prilikama koje podrazumevaju trenutnu temperaturu, stanje, subjektivni osećaj, pritisak i vlažnost vazduha, kao i brzinu vetra u Nišu.

Pored toga, uvek vam je dostupno vreme poslednjeg ažuriranja, tako da imate uvid u najnovije podatke u vezi sa vremenom u Nišu. Komletna vremenska prognoza i svi podaci na sajtu automatski se ažuriraju na svakih sat vremena, tako da su vam najsvežiji podaci dostupni svakim ponovnim učitavanjem stranice.

Što se tiče vremenske prognoze za sutra, TT Group vam donosi detaljan meteogram koji vas obaveštava kakvo će vreme biti iz časa u čas i to u narednih 48 sati od vremena kada posetite sajt.

Meteogram obuhvata različite varijable koje su vam dostupne i u prikazu trenutnih vremenskih prilika, pa su tako u grafikonu označeni i temperatura i njeno kretanje, oblačnost, vlažnost i pritisak vazduha, mogućnost padavina, kao i potencijalna količina padavina.

Takođe, dostupna vam je i dugoročna vremenska prognoza i to za narednih 10 dana. Ona je prikazana tabelom koja obuhvata sve bitnije informacije o vremenskim prilikama u narednom periodu.

3. Wunderground

Detaljnu vremensku prognozu nudi vam i sajt Wunderground, koji pokriva niz lokacija u svetu, pa tako i Srbiju i Niš. Sajt funkcioniše po sličnim principima kao i dva prethodna, uz neke manje razlike.

Za početak, posetiocima sajta prikazane su trenutne vremenske prilike u Nišu, pa se tako možete informisati o trenutnoj temperaturi, vazdušnom pritisku, oblačnosti, mogućnosti padavina, vlažnosti vazduha, te vetru i njegovoj brzini i subjektivnom osećaju.

Sajt upoređuje minimalnu i maksimalnu temperaturu danas i juče u određenom gradu, ali i danas i sutra, pa je prognoza za sutradan data uz informacije o trenutnom vremenu u samo jednoj rečenici – da li će sutra biti hladnije ili toplije nego danas.

Između ostalog, na sajtu su vam još dostupni i mapa i satelitski snimak, ali i poseban deo koji prati aktivnost sunca i meseca, pa tako možete saznati tačno vreme izlaska, odnosno zalaska sunca i možete dobiti informacije o mesečevim menama.

Što se dugoročne vremenske prognoze tiče, Wunderground sadrži prikaz vremenskih prilika u narednih 10 dana koji je dat u obliku meteograma. U njega su ucrtane varijable kao što su maksimalna i minimalna temperatura i njeno generalno kretanje, potencijalne padavine, vlažnost i pritisak vazduha, i brzina i pravac vetra.

Sajt nudi ove informacije i u obliku tabele, ali i teksta, a pored prognoze po danima, dostupna je i prognoza po satima, premda je ona daleko manje detaljna i prikazuje prognozu na svaka tri sata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *